Leefstijlinterventie programma

Voel je goed met Fitness&Food!

Kortdurend, intensief programma

Het leefstijlinterventie programma “Voel je goed met Fitness&Food” van MTP Sports duurt 12 weken. Daarbinnen vindt intensieve begeleiding plaats door 2 professionals: een diëtist/coach en een trainer. Samen met hen en de andere deelnemers ga je aan de slag om een positieve gedragsverandering ten aanzien van voeding en bewegen te realiseren.

Elk programma start bij voldoende aanmeldingen (6 deelnemers). Schrijf je nu in en zet de eerste stap naar een gezonde toekomst!

Met Fitness&Food, de gecombineerde leefstijlinterventie van MTP Sports, werk je samen met professionals aan jouw gezonde toekomst.

Waarom een gecombineerde leefstijlinterventie?

Overgewicht en zeer ernstig overgewicht (obesitas) is een steeds groter wordend probleem. In 2019 had maar liefst 50% van de Nederlandse bevolking een BMI van 25 of hoger. Ter vergelijking: in 1990 had nog maar 35% van de Nederlanders een BMI van boven de 25. Overgewicht of ernstig overgewicht vergroot de kans op (ernstige) ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker. Daarnaast verhoogd het de kans op vroegtijdige sterfte. Over het algemeen is het immuunsysteem minder opgewassen tegen ziekten, zoals te zien is bij het huidige Sars-Cov-2 virus dat tot de ziekte Covid-19 leidt.

Deze cijfers maken de toenemende druk op onze gezondheidszorg inzichtelijk. Tegelijkertijd bieden zij ook een inkijk in mogelijke persoonlijk leed. En dat terwijl een groot deel van de gezondheidsklachten gerelateerd aan overgewicht voorkomen kan worden.

Overgewicht is vaak het resultaat van een onvoldoende gezond voedingspatroon en eetgewoonten in combinatie met een gebrek aan voldoende beweging. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen.

In de gecombineerde leefstijlinterventie willen we hier een positieve verandering in aanbrengen. Dat doen we met een kortdurend, intensief programma van 12 weken. Samen met een diëtist/coach en een trainer ga je aan de slag om die verandering mogelijk te maken.

We helpen je meer te gaan bewegen.

Voor wie?

Iedereen (ouder dan 18 jaar) met overgewicht die zijn (potentiële) gezondheidsproblemen de baas wil zijn en een gezonde levensstijl nastreeft.

Het programma staat ook open voor deelnemers die op zoek zijn naar een juiste balans tussen voeding en beweging. Maar zelf niet goed weten waar ze moeten beginnen of daarbij begeleiding en hulp kunnen gebruiken.

We willen op voorhand niemand uitsluiten, omdat we van mening zijn dat veel deelnemers gebaat zullen zijn bij deelname aan dit programma. Zo kunnen bijvoorbeeld ook deelnemers met diabetes type 2 (stabiel), of met bot- en gewrichtsklachten deelnemen aan dit programma. Twijfel je, neem dan vooral contact op.

Wat is het doel?

Met dit kortdurende, intensieve programma willen we een gedragsverandering mogelijk maken. Daarbij willen we je de handvatten geven zodat je zelf in staat bent de gedragsverandering ten aanzien van gezonde voeding en voldoende bewegen na afloop van het programma voort te zetten.

“Je staat er niet alleen voor!”

Tijdens het programma willen we een positieve verandering in de lichaamssamenstelling zien optreden (waaronder een verminderd vetpercentage) en een verbetering van jouw conditie en kracht.

Wat gaan we doen?

We beginnen met een bepaling van jouw startpositie. Dat doen we met enkele vragenlijsten en nulmetingen. We meten lichaamssamenstelling en jouw huidige conditie en kracht.

Samen met de diëtist/coach neem je tijdens de intake jouw huidige voedingspatroon door. Je gaat het gesprek aan over eventuele factoren die je beletten een gezonde levensstijl te hanteren. In samenspraak met jou zal de diëtist een voedingsadvies uitbrengen. Daarmee weet je voor de duur van het programma waar je aan toe bent. Als je daar behoefte aan hebt, zetten we enkele maaltijdplannen in onze app voor je klaar.

Evaluatiemomenten

Tijdens het programma wordt veel aandacht besteed aan het veranderen van je gedrag, in- en ontspanning en uiteraard voeding en beweging. Er vindt gedurende het programma nog twee keer een gesprek met de diëtist/coach plaats en enkele workshops.

Workshops

De diëtist verzorgt workshops gedurende het programma waarbij vragen aan bod komen als: Wat is gezond? Gezonde boodschappen: waar moet ik op letten? Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe kan ik die gezonde keuze blijven maken?

Trainen en bewegen

Gedurende het leefstijlinterventie programma train je 2x per week samen met de andere deelnemers van het programma. De training vindt plaats onder begeleiding van een trainer. De kleine groepen maken kwalitatief hoogwaardige trainingen mogelijk. We hebben de parameters en invulling van de trainingsmomenten zo gekozen, dat ze tot maximale verandering leiden voor wat betreft gewicht, kracht, vetpercentage etc. Deze worden continu aangepast zodat je optimaal traint. Het doel daarbij is niet alleen de potentiële gezondheidsklachten de baas te zijn, maar je vooral ook goed te laten voelen!

“Het belangrijkste? Dat je je goed en gezond voelt.”

Samen met de diëtist en de trainer werk je om een duurzame gedragsverandering en gezondheidswinst te realiseren, door gewichtsverlies te bewerkstellingen en het verbeteren van de conditie, kracht en algehele fitheid.

Hoe ziet het leefstijlinterventie programma er uit?

Het leefstijlinterventie programma:

  • duurt 12 weken. In de week voorafgaand aan de start plannen we de intake en metingen.
  • bestaat uit een combinatie van groepstrainingen en -sessies en individuele sessies.
  • behandeld voeding, training, gewicht, beweging, slaap, stress, in- en ontspanning.

Waar?

Ons programma “Voel je goed met Fitness&Food” wordt zowel in Alphen aan den Rijn als in Purmerend aangeboden.

Interesse?

Wil je deelnemen aan dit programma of heb je nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Duur programma:

12 weken

Inclusief

  • intakegesprek
  • metingen
  • (tussentijdse) evaluatiegesprekken
  • begeleiding door diëtist/coach
  • 2x per week groepstrainingen met trainer
  • 2 workshops

 

Eerstvolgende startmoment
Indien u geïnteresseerd bent neem contact met ons op. In overleg kan een gepaste tijd worden ingepland voor de afspraak.

Neem contact op!

Wil jij starten?

Meld je aan via het inschrijfformulier onderaan de pagina.

Kosten
€ 297,- voor 12 weken
(€ 24,75 per week)

* Bekijk de voorwaarden op onze tarieven pagina.

Inschrijven

Heb je interesse in de leefstijl interventie? Of wil je weten wanneer de eerst volgende start? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.