Cursussen

In de leer bij MTP Strength in Alphen aan den Rijn

Als sportmedisch professional, trainer, verzorgende of sporter wil je op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen binnen je vakgebied of sport. MTP Strength biedt verschillende cursussen aan om jou kennis over onder meer taping en triggerpoints te vergroten of up to date te houden.

Stiff strap taping course - Bovenste kwadrant

Bij deze tapingcursus gaan we in op de verschillende vormen van stiff-taping voor professionals. De diverse soorten tapes en tapingtechnieken passeren de revue. De focus van deze cursus ligt op de schouders, ellebogen, polsen en vingers.

Stiff strap taping course - Onderste kwadrant

Net als bij de strapal tapingcursus bovenste kwadrant gaan we in op de verschillende vormen van stiff-taping voor professionals. Ook hier schenken we aandacht aan de verschillende soorten tapes en tapingtechnieken. Maar de focus ligt op de knieën, voeten en tenen.

Myofasciale triggerpoints en foamrolling

Voor sportmedische professionals met basiskennis in de anatomie en fysiologie bieden we een cursus myfasciale pijnen en triggerpoints. We gaan in op hoe je deze gefaseerd kan behandelen met foamrolling.

Cursus elastic bands

In deze cursus wordt er ingegaan op de verschillende doeleindes van elastische banden zoals revalidatie, herstel- en –krachttrainingen. Hierin wordt de opbouw en mogelijkheden met de banden besproken in zowel revalidatiesetting of als gebruik tijdens een groepstraining.

Inschrijven voor een cursus of eerst meer informatie?

Neem contact op met MTP Strength voor antwoorden op jouw vragen!