Kracht analyse (BIG 5)

Binnen de algemene krachttraining heb je 5 oefeningen die veelvuldig terugkomen in vele verschillende variaties. Dit zijn: Squat, Bench Press (bankdrukken), Deadlift, Shoulder Press en Barbell Row, ook wel de BIG FIVE genoemd. Ondank de vele positieve trainingsresultaten die je met deze oefeningen kan behalen, worden er in de uitvoering van de oefeningen veelvuldig fouten gemaakt.

Voorbeelden hiervan zijn; lage rugklachten tijdens het squaten, schouderklachten tijdens het bankdrukken, nekklachten tijdens het shoulder pressen en het nodig hebben van een kussentje tijdens het squaten.

Herken je bij 1 of meerdere van bovenstaande problematieken? Dan gebruik jij vermoedelijk een verkeerde techniek.

Tijdens de Big 5 krachttrainingsanalyse ga jij als sporter de 5 verschillende oefeningen uitvoeren. Onze trainer analyseert de oefeningen en de hierbij horende techniek. Aan de hand hiervan corrigeert hij de oefening, laat hij je voelen waar en wanneer je de correcte spanning moet opbouwen tijdens de oefening. Op deze manier ervaar je direct hoe je de oefening correct uitvoert en kan je er ook direct mee aan de slag.

Aan de hand van de analyse maken wij een kort verslag per oefening waarbij wij de punten van aandacht bespreken en je krijgt tips en adviezen over hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

Zie hieronder in het kort de verschillende stappen die worden doorlopen bij het maken van een van de BIG 5 analyse. Houd er rekening mee dat de analyse tussen de 45 minuten à 60 minuten  duurt.

Intake:

Bij de intake gaan wij in op welke doelstellingen jij hebt. Wat voor soort sport doe je,  fitness, powerlifter of gewichtheffen? Hierbij proberen wij jouw probleem of beperking zo goed mogelijk in kaart te brengen zodat wij een zo goed mogelijke analyse kunnen maken.

 • Beoogde trainingsdoelstellingen
 • Klachten > waar en wanneer

Analyse:

 • Big 5 analyse
  • Squat
  • Bench press
  • Deadlift
  • Shoulder press
  • Barbell row
 • per gewricht geanalyseerd
 • direct gecorrigeerd waar nodig

Advies:

Tijdens het advies worden de verschillende oefeningen doorgenomen en besproken aan de hand van het ingevulde screeningslijst. Daarnaast worden er direct tips en trainingsadviezen gegeven welke je later met de screeningslijst krijgt toegestuurd.  Dit alles geeft jou goede handvatten waarmee je aan de slag kunt gaan en nog beter te worden in hetgeen wat je doet.

Tijden
Voor een kracht analyse kunt u zowel overdag, als in de avonden bij MTP Sports terecht.

Neem contact op!

 

Kosten
ca. 60 minuten: € 60,00

* Bekijk de voorwaarden op onze tarieven pagina.

Wilt u ook een analyse van uw kracht?

Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een intake sessie!